Meni

Zunanje žaluzije - cena

Zunanje žaluzije cena

 

Zunanje žaluzije omogočajo delno zatemnitev


 

Zunanje žaluzije so senčila, izdelana iz vodoravnih lamel, ki jih je mogoče zapirati in odpirati ter dvigovati in spuščati. Ker se nahajajo na zunanji strani okenskega stekla, omogočajo tudi zaščito pred vročino in prispevajo k prijetnejši bivalni klimi, saj odbijajo sončne žarke in jim preprečujejo prehajanje skozi stekleno površino v bivalni ali drugi prostor.

 

Največja prednost zunanjih žaluzij v primerjavi z ostalimi zunanjimi senčili je v tem, da lahko kljub spuščenemu stanju v prostor spustijo nekaj svetlobe. S spreminjanjem naklonskega kota lamel lahko namreč nadzorujemo količino svetlobe, s tem pa tudi raven zasebnosti v prostoru.

 

Zunanje žaluzije sicer ne ponujajo enakih izolativnih sposobnosti kot zunanje rolete, predvsem pa vam ne nudijo protivlomne zaščite. Protivlomne zunanje rolete za okna so namreč opremljene z varnostnimi vzmetnimi, ki otežujejo dvig rolete z zunanje strani.

 

 

Zunanje žaluzije – cena izdelave odvisna od vaših želja


 

Zunanje žaluzije se razlikujejo glede na vrsto lamel, način vgradnje (vidna ali podmetna vgradnja), način upravljanja (ročno ali električno) ter glede na različne izvedbe. Zunanje žaluzije Medle so izdelane iz najkakovostnejših materialov, zato so zelo stabilne tudi ob vremenskih nevšečnostih. Stabilnost jim zagotavljajo tudi C ali Z oblike lamel. Lamele imajo namreč zaobljene robove ter so vodene v stranskih ALU vodilih. Žaluzije lahko vgradimo v omarico nad ali pred okno, tako kot roleto, ali pa samo pred okno, brez omarice. Njihova uporaba je enostavna, saj jih lahko upravljate z monokomandno palico ali s pomočjo električnega motornega pogona.

 

 

Da bi vam lahko izdelali čim natančnejši predračun za zunanje žaluzije, vam svetujemo, da nam posredujete naslednje podatke:

  • kakšne materiale in barve oziroma vzorce želite;
  • kakšne so mere vašega okna ali vrat;
  • kakšna naj bo vgradnja;
  • kako želite zunanje žaluzije upravljati

 

 

 

Pojdi nazaj