Kozmonavt

KOZMONAVT – ROLETA FALCON

Vstopite v domišljijski svet mladega fanta, ki sanja o vesolju. V temi se zdi, da je obdan z neskončnim prostranstvom zvezd. Njegova čelada je kot iz znanstvenofantastičnega filma – polna lučk in barv. Izdelal jo je njegov oče iz domačih materialov. Fant se počuti kot pravi astronavt.
V roki drži svojo raketo – pravzaprav daljinec za rolete, ki ga je spremenil v vesoljsko plovilo s krili in reaktivnim pogonom. Z njo leta po sobi in posnema zvoke motorjev. Ko dvigne roko visoko nad glavo, se zgodi čudež – roleta FALCON se dvigne in skozi okno posije sonce. Naš kozmonavt poleti v prostrano vesolje. A pri igri ga nekaj prekine.

več o roleti FALCON

GLOW IN THE DARK – ŽALUZIJA KRATER

Kozmonavtova soba je polna vesoljskih rekvizitov: teleskop, luna, raketa, planeti … Vsak večer se pripravi na svojo pustolovščino v pižami z zvezdami in luno. Na nočni omarici ima poseben kozarec, ki ga napolni s sončno energijo čez dan. V njem je snov, ki se sveti v temi in ustvarja miniaturno galaksijo. Proti večeru deček vzame daljinec in spusti zunanje žaluzije KRATER. Te učinkovito zatemnijo prostor in mu omogočajo popolno doživetje vesolja. Deček vzame kozarec in ga občuduje kot lastno zvezdo. Nato dvigne pogled proti stropu in zagleda čudovit prizor: celoten strop je poslikan s fosforescentnimi barvami, ki se svetijo kot prava Rimska cesta. Deček je navdušen nad svojim vesoljem v sobi. Zaradi naših žaluzij KRATER lahko vsako noč potuje med zvezdami in uresničuje svoje sanje.

več o sistemu KRATER

Go to top arrow
na vrh