Novice

Podjetnik leta 2023 – Robert Medle

01. Dec 2023

V četrtek, 30.11.2023, je na Brdu pri Kranju potekla slovesnost Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, kjer so podelili prestižni priznanji Obrtnik leta in Podjetnik leta 2023.

S ponosom vam predstavljamo Podjetnika leta 2023 – Robert Medle.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste prispevali k uspehu našega podjetja. Skupaj gradimo močno gospodarstvo, ki bo odražalo in služilo potrebam podjetnikov in obrtnikov. S ponosom gledamo v prihodnost, polno novih priložnosti in izzivov, ki jih bomo premagovali skupaj.

Čestitamo tudi vsem ostalim prejemnikom priznanj Obrtnik leta 2023 in mojstrskih diplom.

Naj živi podjetniški duh, ki nas povezuje in navdihuje za še večje dosežke v prihodnosti!

OZS.si: Podjetnik leta 2023 je postal Robert Medle, Roletarstvo Medle, d. o. o., iz Novega mesta.

Aktualni podjetnik je ob zahvali dejal, da so v minulih treh letih veliko naredili na digitalizaciji in da je bilo najbrž to odločilno, da je strokovna komisija izbrala ravno njega za podjetnika leta. »Moja starša sta bila moja mentorja in vzornika. Pri 34 letih sem postal direktor in imel pod sabo 70 zaposlenih. Potem je prišla kriza in smo morali odpuščati, a sta mi starša vselej stala ob strani,« je odgovoril Medle na vprašanje iz publike, ali je imel kdaj vzornike.

Temelje podjetju, ki ga vodi Robert Medle, je z odprtjem obrtne delavnice leta 1976 postavil njegov oče. Skozi leta so se specializirali za izdelavo rolet, žaluzij, oken in komarnikov, ki jih prodajo na domačem in številnih tujih trgih. V podjetju neprestano spremljajo novosti na področju senčil in stavbnega pohištva in jih uvajajo v svoj proizvodni program. Razvijajo svoje lastne izdelke, ki jih postavljajo v prednost pred konkurenco. Vlagajo v raziskave in razvoj nove tehnološke opreme, kar zajema tehnološke izboljšave v proizvodnih procesih, digitalizacijo procesov, izboljšave obstoječih in razvoj novih proizvodov. Redno vzdržujejo in investirajo v modernizacijo strojne, programske in druge opreme, učinkovitost se trudijo povečati z zniževanjem stroškov, posodobitvijo procesov, rastjo produktivnosti, odpravljanjem reklamacij ter motiviranjem zaposlenih. V podjetju je 180 zaposlenih, katerim zagotavljajo strokovna izobraževanja ter zdravo in urejeno delovno okolje. Z inovativnimi rešitvami si prizadevajo za trajnostno naravnanost in zmanjševanje negativnih vlivov na okolje. Imajo štiri lastne sončne elektrarne, uporabljajo energetsko varčno tehnološko opremo, njihovi izdelki se po koncu življenjske dobe lahko popolnoma reciklirajo, kupcem pa jih dobavljajo s povratno embalažo. Tudi pri proizvodnji ne proizvajajo veliko odpadkov, surovine namreč sortirajo in prodajo naprej kot surovino.

vir: https://www.ozs.si/novice/robert-medle-podjetnik-leta-2023-anton-cigan-in-peter-tibaut-prejela-priznanje-obrtnik-leta-2023-656978da216d47461e19295f
Go to top arrow
na vrh