OBVESTILO: V petek, 03.05. in soboto, 04.05.2024 bo salon (Podbevškova ul. 48) zaradi prvomajskih praznikov ZAPRT.

Novice

Tovarna leta 2023 – finalisti

26. Okt 2023

V podjetju smo v zadnjih treh letih povečali produktivnost za okoli 30-odstotkov, predvsem zaradi intenzivne digitalizacije in vlaganj v tehnološke posodobitve. To nam je omogočilo optimizacijo proizvodnih in poslovnih procesov ter povečalo učinkovitost poslovanja.

Produktivnost podjetja se je lani povečala za petino, v treh letih pa v povprečju za več kot deset odstotkov. Ključna vloga pri tem je digitalizacija, ki omogoča spremljanje produktivnosti, analize ter optimizacijo proizvodnih procesov. Elektronski zapis naročila in proizvodni informacijski sistem zagotavljata nadzor in prilagajanje proizvodnje glede na potrebe. Proizvodni procesi se izvajajo samodejno, podatki pa se prenašajo prek mreže in črtnih kod za boljši izkoristek materiala. S sledljivostjo procesa izdelave preko QR-kode na vsakem končnem izdelku lahko hitro pridobimo vse podatke o naročilu, izvajanju operacij in uporabljenem materialu, kar pomaga pri reševanju morebitnih poprodajnih težav.

Digitalizacija nam je prinesla prednosti, kot so avtomatsko naročanje materiala, rezervacije materialov za delovna mesta, uporaba avtomatskih vozil AGV, računalniško vodene skladiščne omare in samodejni izračun časov izdelave ter identifikacijske nalepke za sestavne dele.

Vse to je bil povod, da smo se prijavili na izbor Tovarna leta 2023.

Izbor Tovarna leta v Sloveniji spodbuja digitalizacijo in trajnostno preobrazbo industrije. To ozavešča podjetja o nujnosti digitalizacije za njihovo konkurenčnost ter spodbuja večjo uporabo digitalnih tehnologij in rešitev, kar izboljšuje učinkovitost proizvodnje. Hkrati poudarja energetsko učinkovitost in okoljsko odgovornost, spodbuja razvoj okolju prijaznih praks ter s tem dolgoročno konkurenčne poslovne modele. Poleg tega omogoča izmenjavo dobrih praks med podjetji, spodbuja povezovanje ter dviga ugled in standarde v slovenskem industrijskem sektorju,

pravi članica uprave SID banke Stanka Šarc Majdič.

Na sklepnem dogodku 18. oktobra 2023 v Mengšu smo se finalisti še zadnjič predstavili strokovni komisiji, ki nas je zaslišala. Komisija je pohvalila stopnjo digitalizacije in avtomatizacije vseh finalistov. Nagrada nam je ušla za las, vendar smo zelo ponosni, saj smo se uvrstili med najboljše tri finaliste! Čestitke vsem finalistom in zmagovalcem!

Fotografije: Jure Makovec, Finance

Več o dogodku: https://tovarna.finance.si/

Go to top arrow
na vrh